Inimă de vară dezlănțuită: Esențiale

Durata citire: 2 min

Dragonel s-a minunat că prietenul lui a folosit ocazia popasului în față la Cărturești ca să intre să-și cumpere o carte. Se opriseră să-și tragă sufletul pe bordura din față, liniștiți că Stejărel și celălalt, cu care făcea echipă, n-o să-i depisteze prea rapid. Se urmăreau prin Grădina Palas, dar, în realitate, alergau printr-un soi de pădure plină de tot felul de pericole catastrofale și era esențial să nu fie găsiți de echipa Stejărel.

„Mama”, mi-a povestit Dragonel cu sufletul la gură, „chiar a intrat la Carturesti și chiar a ieșit cu o carte!”.

„Aștept și eu miracolul ăsta!”, l-am anunțat râzând.

Un copil le ceruse frisbiul și Dragonel voise să i-l dea. „Dar l-am întrebat pe Stejărel, cum fac eu de obicei. El a mormăit și nu i l-am mai dat.

Nu știu de ce fac asta, mereu ascult de Stejărel când ieșim în oraș!”

Eu știu, m-am gândit amuzată. Te bazezi pe el ca să nu iei decizii pripite. Undeva, în tine, știi că ești impulsiv și că el te echilibrează.

” Apoi am văzut un moș, vai de capul lui. Cerea bani de operație. Mi-a fost milă de el, dar nu mai aveam bani. I-aș fi dat, că el era pe bune, avea și acte!”

I-ai fi dat și fără acte, am gândit iar. Că așa ești tu… Un Dragonel generos, băutor de ceai alături de prințese rebele.

Fetica a realizat brusc că e mândră de familia ei.” Mama, în familia noastră oamenii au ocupații foarte faine”. A început să le înșire admirativ: silvicultori, economiști, ingineri mecanici, ziariști, antreprenori și scriitori. „Sunt speciale, nu știu cum, ocupațiile astea”.

Eu știu, am gândit cu tandrețe: ai descoperit că familia ta e specială pentru că e a ta și ți-ai asumat identitatea de membru în familia ta.

„Și tu? Tu ce ocupație vrei să ai?”

„Poate că o să mă răzgândesc mai târziu, că încă sunt mică. Dar acum eu vreau să fiu cântăreață!”

Stejarel, secondat de frate-său și vară-sa, si-a vopsit părul roz. Apoi au gătit toți trei nachos cu pui și mozarella.

Esențiale sunt… acestea. Miezuri dulci de vară dezlănțuită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *