Bucuria de azi: un singur evaluator

Durata citire: 2 min

Chiar înainte de a se închide ușile caselor, când energia schimbării ce urma se acumula și încărca cu teamă circuitele ce alimentau lumea veche, în timp ce călătoream cu mașina, am auzit o doamna psiholog dând un sfat la o emisiune radio despre cum ar fi sănătos să gestionăm vremurile bulversante.

Gândul acela s-a lipit de mine și când s-au închis ușile caselor, s-a strecurat și el în interior și a rămas acolo, la vedere:

Când vremurile se tulbură și incertitudinea devine normă, mai rămâne un singur evaluator al felului în care te-ai descurcat: tu însuți.

Când nu mai știi sau nu mai ești sigur cum să procedezi, adu lângă tine, cere sfatul Evaluatorului.

Evaluatorul este varianta ta din viitorul în care criza a trecut. El deține deja cunoașterea trecutului, are certitudinea a ceea ce deja s-a întâmplat. Ca orice Eu viitor, el nu-ți poate dezvălui cum urmează să decurgă lucrurile pentru prezentul în care trăiești; însă privește la tine din viitorul lui și, dacă îl privești înapoi, vezi cărarea galbenă pe care a lăsat-o acolo pentru tine.

Când nu mai știi pe care drum să o apuci, întreabă-te pe care drum ar prefera Tu, cel din viitor să o apuci.

Evaluatorul tău din viitor e mereu lângă tine.

Azi, în ajunul zilei în care ușile se deschid din nou, privesc în urmă și îi spun Eului meu de acum două luni: „te-ai descurcat bine, draga mea!”.

Cu ochii pe cărarea galbenă, cu gândul la Eul meu viitor, deschid ușa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *