Bucuria de azi: cea mai bună variantă a mea

Durata citire: 2 min

Acum ceva vreme am participat la un modul de dezvoltare personala coordonat de Ana, psiholoaga mea și numit de ea „Be the Best You”. Era un modul terapeutic de grup, construit în jurul genogramei, adică, mai pe direct așa, un modul în care am făcut fiecare săpături în arborele genealogic, însă nu ca să așezăm acolo date de naștere sau nume de urmași, ci ca să luminăm tipare de emoții și fapte.

Ieri, una din colegele de grup a postat ceva pe chatul care ne rămăsese după încheierea modulului. Și m-am trezit cum contemplu titlul ferestrei de chat care îmi spunea, impersonal și general, „Be the Best You”.

Suna în mine ca un ecou îndemnul acesta și deodată nu doar l-am auzit clar, însă l-am auzit și altfel, așa că i-am scris Anei: „Am reușit! Am reușit! Azi, aici și acum SUNT cea mai bună variantă a mea! Și ce am de făcut acum e să merg în asta, clipă de clipă, de la o zi la alta!”

După aceea am aflat de la Facebook că ieri a fost ziua în care, acum șase ani, o cunoșteam pe Ana și porneam în căutarea asta: a celei mai bune variante a mea.

Bucuria de azi vine de aici. Din înțelegerea faptului că nici o lume, oricât de ciudată și bulversată nu te poate opri să cauți cea mai bună variantă a ta. Că în căutarea ta vei da de greu, însă oportunitatea de a privi bucuria în ochi există din abundență, oricând, oriunde.

Că dacă te-ai găsit pe tine, nici un cutremur nu te va împiedica să simți miracolul lumii în care ai privilegiul să trăiești cât ți-e dat.

La treabă, deci, și azi, și în fiecare zi 🤗

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *