Bucuria de azi: sensul

Durata citire: 2 min

Bineînțeles că știam că NOI suntem cei care dăm sens lumii în care trăim. Era un clișeu pe care ni-l mai repetam nouă înșine, periodic, în încercarea de a-l integra individual, dar trecea peste noi ca apa pe un suflet uleios, fără să se lege, aproape fără să lase urme.

În dimineața aceasta privesc cerul, ascult păsările, miros iarba proaspăt mijită și îmi simt și tumultul gândurilor inghesuite, gălăgioase, agitate și percep, pentru o fracțiune de secundă, intens, cele două lumi: cea din afară și cea dinăuntru. Și înțeleg profund că, de fapt, nu s-a schimbat nimic în lumea dinafară. Totul merge înainte, după plan, după regulile simple, dar complexe ale fizicii universului. Cu indiferență, ar putea zice gândurile mele înghesuite.

Schimbarea, răsturnarea e doar în interior, în lumea organizată după legile complicate, dar simple ale individului. În interior nu poate nimeni să schimbe legile, să organizeze, să facă treabă și curățenie decât eu însămi; fiecare interior cu individul său, fiecare individ cu interiorul său.

Iar înțelegerea aceasta mă umple de uimire. Sensul e doar în mine. Depinde de mine. Eu dau sens lumii în care trăiesc. În rest, nu se schimbă nimic. Totul merge înainte, după plan, după regulile simple, dar complexe ale fizicii universului.

Cu iubire, zic gândurile mele, aranjându-se liniștite.

Să începem, deci, o zi nouă într-o lume plină cu sensul nostru, al fiecăruia!

Bună dimineața, lume colorată, lume minunată 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *