Bucuria de azi: Îmbucurătorii

Durata citire: 2 min

Acum niște ani, într-o vreme în care încă aveam un job cu carte de muncă la Universitate, într-o vreme în care încă nu știam că sunt o artistă, într-o vreme în care căutam să-mi găsesc drumul care să îmi canalizeze energia într-o manieră care să mă împlinească, mergeam cu mașina spre serviciu, făcând liste în capul meu.

O listă de abilități pe care le am.

O listă cu activități care mă împlinesc.

O listă în care legam abilitățile din lista un cu activitățile din lista doi.

O listă cu meserii care ar putea să înglobeze lista 3.

La jumătatea drumului, știu exact și locul, evaluasem lista patru și o cumpăneam neputincioasă. Nu există nici o meserie pentru mine. Meseria mea n-are nume. Energia gândului mi-a alunecat, aproape ca o joacă spre a mă întreba: ia să vedem, dacă ar fi să existe un nume pentru meseria mea, care ar fi el.

Și acolo, știu exact locul, fix înainte de semaforul de la pasarela Octav Băncilå, acolo și atunci a răsărit cuvântul acesta: ÎMBUCURĂTOR. Mi-a venit să zâmbesc și am făcut-o. Îmi doresc să am meseria de Îmbucurător.

Nu știam încă ce face un Îmbucurător pe vremea aceea, încă descopăr acum. Însă din acel moment, cuvântul acesta a fost mai mult decât un adjectiv pentru mine și a devenit tot mai clar substantiv. Un Îmbucurător, doi Îmbucurători, mulți Îmbucurători.

Și a crescut în mine și în afara mea. De atunci până azi am aflat că sunt și artistă, am numit blogul cu numele acesta, am găsit încă două Îmbucurătoare, am creat o nou născută mică afacere și ne-am pornit să o creștem împreună, cu multă dragoste și multă îmbucurare.

Și au venit zilele astea și substantivul meu a prins aripi. Noi trei suntem Îmbucurătoare de meserie. Și iată, acum avem și o comunitate de Îmbucurători.

Bucuria de azi suntem noi: Îmbucurători de meserie, de hobby, de pasiune sau de nevoie, adunați aici, laolaltă. Suntem agnostici, atei sau credincioși, suntem pro familia tradițională sau pro familia altfel, suntem pro vaccinisti sau pro abordari holistice sau amandoua, suntem aici aparent diferiți și totuși împreună, uniți în a răspândi bucurie pe lume, noi toți, Îmbucurători.

La treabă, deci 🤗🤗🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *