Bucuria de azi: darul din dar

Durata citire: 3 min

Aseară am sunat-o pe vară-mea. Îmi planificasem să scriu despre bucuria de a redecora casa în perioada asta și voiam să-i cer permisiunea de a vorbi despre fabrica ei de var și să o întreb dacă pot anunța că livrează la domiciliu în Iași.

Mai voiam să-i spun să-mi aducă niște „culoarea anului” (care e un albastru adânc) și niște alb, că vreau să vopsesc lemnăria terasei.

N-am apucat, pentru că am întrebat întâi, automat, „ce faci?”.

„Uite, ce să fac, mi-a zis, sunt așa de bucuroasă azi și mă simt așa de bine!”

„Povestește-mi” , i-am răspuns, surprinsă.

„Uite, azi am sponsorizat Spitalul Parhon. Am fost acolo și le-am dus niște substanțe dezinfectante, niște mănuși, chestii de astea de care au nevoie acum. Și mă simt așa de bine!”

Așa face vară-mea. Nu e prima dată când face asta. De-a lungul timpului, m-a sponsorizat pe mine, în eforturile mele de artist, a sponsorizat publicarea cărților soră-mii, sunt pereți pictați în Iași de elevi artiști, cu varul ei, sunt evenimente culturale la care a contribuit. Nu veți găsi pe pagina ei de Facebook lucrurile astea. Așa e vară-mea: nu spune public, dar îmi spune mie ce bine s-a simțit și cum a ajutat-o să facă gesturile astea. Și îi simt bucuria în voce, de fiecare dată.

De câte ori mă gândesc la ce fel de antreprenor mi-ar plăcea să fiu, mă gândesc la ea: mă gândesc că mi-ar plăcea să fiu un antreprenor ancorat în comunitatea locală, care își ia bucurie și energie din a întoarce spre comunitate bucurie și energie. Așa, ca vară-mea.

„Deci pot să zic că faci livrări la domiciliu în Iași?”

„Da, vara, poți, dar vezi și tu cum le zici, e mai greu cu paletarul, că nu îl am online. Dar să ma sune, că rezolvăm noi cumva la telefon”.

„Îmi aduci și niște culoarea anului, să-mi fac terasa?”

„Sigur, vara!”

Am închis telefonul cu gândul la bucuria viitoarei mele terase albastru adânc, cu bucuria bucuriei ei, cu bucuria și mândria că e unul antreprenorii din Iași care a sunat la spital și a donat acolo ce e nevoie și cu bucuria de a lua darul ei și a-l face dar pentru voi și dar pentru ea, după putința mea.

Vara nu știe că v-am povestit și despre Parhon. Rămâne între noi, da? 🙂

Pe vara o găsiți la Colorex Paints, în Letcani. Dar mai bine o sunați. Vine ea la voi 🤗🤗🤗

https://www.facebook.com/ColorexPaints/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *