Sherlock Holmes

Durata citire: 2 min

Vreau, de ceva vreme, sa scriu ceva despre filmul asta si nu mai apuc. Intre timp am citit un review care se potriveste aproape perfect cu ceea ce vroiam sa comunic:

http://bantonbhuttu.blogspot.com/search/label/Film

Amanuntele personale pe care vroiam sa le mai adaug:

Da, sunt de acord si vreau sa subliniez inca o data ca, pentru impatimitii de Sherlock Holmes, cuplul Robert Downey Jr/Jude Law e un pic naucitor; personal, regret lipsa macar a unui”elementary, my dear Watson” pe intreg parcursul filmului. Mai departe de atit, insa, consider salutara salvarea lui Watson din postura lui de anexa povestitoare, in permanenta admiratie fata de Sherlock Holmes, in favoarea celei de partener adevarat, apreciat ca atare. Mereu mi-a fost ciuda pe Sherlock Holmes pentru dispretul, chiar daca dublat de atasament, fata de prietenul Watson. Pentru ca, in fond, Watson suntem noi toti, cititorii, si nu e prea placut sa te simti dispretuit pentru incapacitatea ta deductiva de geniu.

Cuplul formidabil chiar e deosebit de savuros, Sherlock Holmes e… altfel, dar nu e greu sa ti-l asezi in minte in aceasta noua postura. Pentru ca, da, si personajul autentic al lui Sir Conan Doyle e expert in deghizari, se descurca bine cu boxul, e o enciclopedie ambulanta a zilelor sale. Pe cit de erudit in unele arii legate de domeniul lui de activitate (da, asa e, el cunoaste toate tipurile de tutun existente in vremea sa, e un geniu al chimiei si poate sa indice dupa urme orice tip de pantof existent in Londra timpului sau, deci nu e neverosimil ca stie atitea, asa e personajul autentic) pe atit e de ignorant in alte arii (habar nu are de politica, e destul de nesigur pe geografie etc), insa partea aceasta nu mai e evidentiata in film, desi poate ar fi trebuit, ii potenteaza genialitatea.

In rest, filmul e savuros, Irene Adler e minunata si…desigur…asteptam continuarea cu Profesorul Moriarty.

PS: Am mentionat cit de fan Sherlock Holmes sunt?

Later Edit: CUM am putut sa uit sa va spun ca are o coloana sonora absolut fantastica???? Drept pentru care are o nominalizare la Oscar (una din doua si, dupa parerea mea, e putin) pentru „best achivement in music written for motion pictures, original scores” si sper tare sa il si ia (pe Oscar adica).

2 thoughts on “Sherlock Holmes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: