Perlute

Durata citire: 2 min

Tudor: „Vreau sa imi cumperi ponei deasupra bomboanelor!” A se remarca minunatul si atent alesul dativ. Ponei desupra bomboanelor inseamna cutiuta de bomboane pline cu E-uri, atasata la o jucarie de plastic de atras copiii.

***

Victor se trezeste din somn si reclama tata sa stea linga el. Dupa ce tata se executa, Victor spune visind cu ochii pe jumatate deschisi: „Tata, vreau sa mergem la o ferma.”

„O sa mergem, tati!”

„La o ferma de-adevaratelea!”

„Bine, cind se incalzeste afara o sa cautam o ferma.”

„Sa aiba o apa si o gaura de soricel!”

***

La masa, copiii incep sa se joace prin mincare.

Eu, destul de iritata: „Gata, nu va mai jucati cu mincarea ca incep sa ma enervez!”

Tudor, grijuliu: „Mama, sufletul tau iti cere o tigara?” (si acum ma tavalesc pe jos de ris)

Nota: Le-am explicat eu acum vreo trei saptamini, cind m-am lasat de fumat, ca sunt un pic nervoasa pentru ca organismul meu imi cere o tigara; dar pentru ca e rau sa fumezi, eu nu ii mai dau tigari; o sa fiu nervoasa citeva zile apoi o sa fiu iar draguta.

***

Copiii se prefac ca dorm.

„Mama, noi nu dormim de-adevaratelea. Noi dormim de jucarie!”

3 thoughts on “Perlute

  • Am mai ramas putin pe blogul tau. E frumos in partea cu copiii, poate ar trebui sa lasi politica in zone mai intunecoase. Asta cu sufletul care cere o tigare e de mare angajament.

  • 🙂 Am opinii politice foarte bine conturate, asa ca simt nevoia, mai ales in perioade zbuciumate in care simt ca se hotaraste (si) bunastarea mea, sa le exprim. Desigur, dupa ce trece valul, cu dezamagirile de rigoare (sau nu), mi se face (iar) lehamite de lumea noastra politica, drept pentru care imi refuz cu incapatinare posturile de stiri, lucru care s-a si intimplat dupa ce s-a sfirsit nebunia alegerilor. Trec, atunci, inspre preocupari mai gratioase si mai putin mincatoare de nervi:) De aceea, putinelor posturi legate de politica le-am destinat o categorie aparte, astfel incit sa poata fi ocolite de oamenii care nu intra si nu ramin aici ca sa mai auda inca o opinie politica:) Va fi mereu o categorie subnutrita, dar va fi, totusi, pentru ca inca nu m-am gindit sa dau blogului meu o turnura tematica (poate o voi face odata), ci una generala, care sa ma reprezinte in tot, asa cum sunt eu.
    Mersi de vizita si mai poftim pe la noi 🙂 O sa mai poftin si noi pe la voi, pentru filme si carti, ca fotbalul nu ne preocupa (inca):))))))

  • Cel mai bun mod de a face politica mi se pare cel evaluativ, in defavoarea celui implicat. Dar deviem. Multumim inca o data de vorbe bune, daca as fi putin mai priceput le-as intoarce pe masura. Numai bine, ne mai citim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: