In loc de iaurturi cu fructe si budinci cu vanilie si ciocolata din comert, iaca ce descoperire minunata si delicioasa am facut:
zeama de la 5 portocale si o lamiie
125 gr de zahar
300 gr de frisca
1 plic si o jumatate de lingurita de gelatina.
Zeama fructelor se pune la foc impreuna cu zaharul. Se lasa pe foc pina cind zaharul se topeste de tot. Se ia de pe foc si se amesteca bine cu gelatina care, in prealabil a fost lasata la inmuiat, in jumatete de ceasca de apa rece.
Se da la congelator. Cind e destul de rece, inainte de a se inchega insa (cca 15 minute), se amesteca bine cu frisca. Se toarna in recipiente mici (si multe). Se da iar la congelator pentru aporximativ trei sferturi de ora. Apoi se scoate si se poate pastra la frigider citeva zile.
Doar atit.
Rezultatul e o crema pufoasa cu gust intens de portocale. E delicioasa si baietii mei o gasesc foarte satisfacatoare pe post de inlocuitor de iaurturi de fructe din comert.
Se poate pune si intr-un recipient mare; cind e inchegata, se pune recipientul intr-un vas cu apa calduta ca sa se dezlipeasca budinca respectiva; se rastoarma pe o farfurie si arata foarte prezentabil de servit ca desert la o masa fancy cu musafiri:)
Insa eu am ales varianta servirii in canite si alte recipiente mici; copiilor le place mai mult cind au in fata o portioara mica si bine definita, numai pentru ei.
Pofta buna!
PS: Voi reveni si cu reteta mea de iaurt cu fructe.
iamiiii, cre’ca incerc si io reteta!!!
Na ca am ajuns sa o vad si pe asta! Sanziana – uzurpatoarea producatorilor de iaurturi „naturale”. Trebuie sa incerc si eu, sa vad ce reactie are capcaunul meu.
Pai sa incerci:) E musai sa postez si inventiile legate de iaurturi:) Sunt yammy:) Pofta buna!
Momentan nu am cum sa-l scot din castronul cu pate de casa. Cum aude robotul de bucatarie, indiferent ce se fabrica acolo, apare cu o singura intrebare pe buze: „BÂZÂIE PATEU?”
:))))) Foarte tare:)