Feluri de dragoste

Durata citire: 2 min

Sigur ca o iubesc pe mama. Sigur ca il iubesc pe tata si o iubesc si pe sora. Sigur ca imi iubesc bunicii si verisorii si matusile si unchii (si cumnatelu’). De cind m-am nascut a crescut incet in mine felul asta de iubire. O saminta de dragoste care a inflorit odata cu mine. Acuma e un adevarat copac prin sufletul meu.  Insa nu sunt constienta mereu de existenta lui. As fi ciunta fara el, dar face asa de mult parte din mine incit, de multe ori, nu imi dau seama ca e acolo. Asa cum STIU ca am ochi, nas, miini si picioare, dar nu ma gindesc mereu la toate astea.

Cu Cristi e alta poveste. Pe Cristi l-am iubit cu pasiune, cu nerabdare si cu inconstienta. Acum il iubesc iritata, induiosata, nervoasa, am pretentii de la floarea asta capricioasa care a crescut in mine. Vreau sa fie mai rosie, mai galbena, mai albastra ca a altora, vreau sa fie mereu verde, ma preocupa, o hranesc, o curat de frunze uscate, ii schimb pamintul, o pedepsesc, o cert. Stiu mereu ca e acolo, o floare noua, sensibila, din zi in zi mai puternica, mai lemnoasa. Am sentimente fata de ea. Sunt mindra de ea, sunt suparata pe ea, sunt, uneori, dezamagita, dar o cultiv cu grija, fara sa uit o clipa ca exista.

Iar gemenii…

Seara ma duc sa ii invelesc.  Victor doarme pe burta, cu oaia lui de plus in brate. Tudor doarme contorsionat, cu plapumioara lui roz trasa peste cap si cu labutele atirnind printre gratiile patutului. Si atunci… MA UMFLA DRAGOSTEA! Ca un val. Ca un vint. Ca o cimpie. Ca un soare. Ma ia pe nepregatite de fiecare data. Si imi dau lacrimile.

Dragostea asta e navalnica si noua. Te buseste de-a dreptul in cele mai neasteptate momente: cind mergi pe strada, cind scrii la calculator, cind maninci, cind te uiti la film…

Dragostea asta nu se poate descrie. Mama si tata stiu exact despre ce vorbesc. Bunica si bunicu’. Unchiul si matusa…

Frumosa si imensa complicitate la iubit!

2 thoughts on “Feluri de dragoste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: